Για επίμονες και επιθετικές τακτικές πώλησης στις συμβάσεις χρονομεριστικής μίσθωσης (time sharing) καταλυμάτων, που εγλωβίζουν τον επισκέπτη σε μισθώσεις που μπορεί να φτάνουν ακόμη και τα 50 έτη, με αντάλλαγμα την εξοικονόμηση χρημάτων από την εξασφάλιση μελλοντικών διακοπών, διαμαρτύρονται οι ευρωπαίοι καταναλωτές.

Σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Κέντρα Καταναλωτή (Δίκτυο Ε.Κ.Κ.), οι εν λόγω συμβάσεις φέρουν συνήθως τον τίτλο «συμβάσεις χρονομεριστικής μίσθωσης” ή “συμβάσεις μακροπρόθεσμου προϊόντος διακοπών”, αλλά μπορούν να έχουν και διαφορετικές ονομασίες.

Το κοινό τους σημείο είναι ότι παγιδεύουν τους καταναλωτές σε μια μακρόχρονης διάρκειας σύμβαση, προσφέροντάς τους δικαιώματα χρήσης καταλυμάτων, τα οποία, στην πραγματικότητα, δεν χρειάζονται. Μια τέτοια συμφωνία μπορεί και να αποτελεί καλή ευκαιρία, υπό την προϋπόθεση ότι πραγματοποιείται με τη σωστή εταιρία, το σωστό άτομο και την κατάλληλη χρονική στιγμή.

Δυστυχώς, όμως, αναφέρουν τα ΕΚΚ, αυτή η βιομηχανία προσελκύει εταιρείες που προσπαθούν να εξαπατήσουν. Υπάρχουν παγίδες τις οποίες πρέπει οι καταναλωτές να αποφεύγουν. Διαβεβαιώνουν ωστόσο οτι το δίκαιο της Ε.Ε. προσφέρει ισχυρή προστασία στον καταναλωτή, αρκεί η σύμβαση χρονομεριστικής μίσθωσης να είναι διάρκειας μεγαλύτερης του έτους.

Όλα αυτά συνοψίζονται στις παρακάτω 10 βασικές συμβουλές:

1. Μη χαλάσεις τις διακοπές μιας ζωής, με μια σύμβαση για την οποία θα μετανιώνεις μια ολόκληρη ζωή. Σκέψου πολύ πριν προχωρήσεις στην αγορά ενός χρονομεριδίου, πριν εγγραφείς μέλος σε λέσχη διακοπών ή πριν αναλάβεις παρόμοιες δεσμεύσεις.

2. Να είσαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός με τα «δωρεάν πακέτα διακοπών», τυχόν λαχεία που μπορεί να κερδίσεις ή προσκλήσεις συμμετοχής σε λέσχες διακοπών: Τίποτα δεν είναι δωρεάν.

3. Όσο πιο επιθετικές είναι οι τακτικές των πωλήσεων, τόσο πιο καχύποπτος θα πρέπει να είσαι. Υπάρχουν “μεταμφιεσμένοι λύκοι” που καραδοκούν.

4. Ποτέ και για κανένα λόγο μην πληρώσεις κατά τη διάρκεια της παρουσίασης τέτοιου πακέτου.

5. Να ζητάς πάντοτε τη σύμβαση στη γλώσσα σου. Είναι δικαίωμά σου. Οι αξιόπιστες εταιρείες θα σου την παρέχουν χωρίς δισταγμό.

6. Κάνε συνολικό υπολογισμό του ποσού που οφείλεις, ελέγχοντας με προσοχή τα επιμέρους ποσά. Πρόσεξε για τυχόν κρυφές πρόσθετες χρεώσεις, όπως η ασφάλιση ή η συντήρηση. Υπολόγισε όλα τα επιπλέον ποσά που μπορεί να προστεθούν κατά τη διάρκεια της σύμβασης.

7. Πριν από την υπογραφή της σύμβασης, έλεγξε καθετί που υπάρχει στην ιστοσελίδα της εταιρείας, καθώς και αν άλλοι καταναλωτές έκαναν σχόλια ή έγραψαν εμπειρίες τους από συναλλαγές με την εταιρία αυτή σε άλλες ιστοσελίδες.

8. Πρόσεχε τις συμβάσεις που προσφέρουν τη δυνατότητα χρήσης καταλυμάτων ή άλλων συναφών υπηρεσιών για χρονική διάρκεια μικρότερη του έτους. Δεν καλύπτονται με την ίδια προστασία από το δίκαιο της Ε.Ε., ιδίως σε περίπτωση απάτης.

9. Μην κάνεις καμία πληρωμή πριν από την υπογραφή της σύμβασης. Έχεις 14 ημέρες για να αλλάξεις γνώμη χωρίς, μάλιστα, να χρειάζεται να τη δικαιολογήσεις. Απλώς υπαναχωρείς από τη σύμβαση.

10. Πολύ αργά; Μην απελπίζεσαι. Αν ο έμπορος δεν συμπεριφέρεται όπως πρέπει σύμφωνα με τη σύμβαση, μπορεί να έχεις ακόμη τη δυνατότητα να υπαναχωρήσεις. Αρκεί να απευθυνθείς χωρίς καθυστέρηση στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας για να δεις τι μπορείς να κάνεις.