Σημαντικές παγκόσμιες και ευρωπαϊκές διακρίσεις κατέκτησαν το 2015 ελληνικοί προορισμοί, ξενοδοχεία και παραλίες, σύμφωνα με τις κριτικές των χρηστών της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής πλατφόρμας στον κόσμο, TripAdvisor, που διαμορφώνει και τις λίστες των διεθνών βραβείων της (TripAdvisor Travelers’ Choice Awards).

Έτσι, η εφετινή τουριστική χρονιά κλείνει με τις ακόλουθες διεθνείς διακρίσεις:

** Στους προορισμούς

Τέταρτο καλύτερο νησί στον κόσμο αναδεικνύεται για το 2015 η Σαντορίνη, η οποία κέρδισε την πρώτη θέση στην ευρωπαϊκή κτάταξη. Στα καλύτερα νησιά της Ευρώπης περιλαμβάνεται ακόμη η Κρήτη, στην τρίτη θέση και η Ζάκυνθος στην τέταρτη.

H Aθήνα, επίσης, κατατάχθηκε 20ή στους 25 κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για το 2015.

** Παραλίες

Στις παραλίες, το Ελαφονήσι είναι στη 10η θέση της παγκόσμιας και στην 3η της ευρωπαϊκής κατάταξης, οι Εγκρεμνοί της Λευκάδας βρίσκονται στη θέση 9 της Ευρώπης, ο Μπάλος στον Κίσσαμο στη 12η, ο Άγιος Παύλος Λίνδου στη 13η.

** Στα ξενοδοχεία all incusive

Το Ikos Oceania της Χαλκιδικής κατέλαβε την 13η θέση στην παγκόσμια κατάταξη και μάλιστα είναι το μοναδικό από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη λίστα με τα 25 κορυφαία ξενοδοχεία all inclusive στον κόσμο.

Στην ευρωπαϊκή λίστα, το Ikos Oceania κατέλαβε την 2η θέση, το Club Med στην Αιδηψό την 14η θέση, το Holiday Village Rhodes στη Ρόδο την 18η θέση, το Ikos Olivia στη Χαλκιδική την 19η θέση και το Atlantica Porto Bello Royal στην Κω την 24η θέση.

** Στα εστιατόρια

Στην 21η θέση της παγκόσμιας και στην 13η της ευρωπαϊκός κατάταξης της TripAdvisor με τα καλύτερα εστιατόρια για το 2015, βρέθηκε το ελληνικό Funky Gourmet στην Αθήνα,

** Στα Μουσεία

Ανάμεσα στα 10 καλύτερα Μουσεία της Ευρώπης και στα 11 του κόσμου φιγουράρει το Μουσείο Ακρόπολης. Το Μουσείο της Ακρόπολης βρίσκεται στην 8η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης